Categories
Island 2008

Jake to je, byt pokojskou ve Skogaru

Neni to nic moc. To klidne prozradim predem. Ale je to zatracene lepsi nez byt bezdomovcem v Reykjaviku. Asi bych mel zacit trochu poporade. Po pristani v Reykjaviku jsme tak nejak nevedeli kudy kam. Koupit si jednosmernou letenku a doufat ze to “nejak dopadne” se da, pokud clovek miri z CR na jih. Ne na Island. Dopadlo to tak, ze jsem po nejake dobe v zime a v mokrem obleceni a mokrem stanu dostal paradni horecku a nebyt toho, ze jsme potkali v knihovne kluky ze Slovenska (Boris, Robo, Vlado – este raz velakrat dakujeme), kteri nam nabidli u nich prespat, tak uz jsem asi doma. Stacilo mi par dni, abych se dal jakz takz dohromady a Kamil mezi tim chodil denne prosit na pracak, se zarputilosti nasich tmavsich spoluobcanu. S tim rozdilem, ze Kamil tam chodil zebrat o praci.

Ktera nakonec prisla – poptavka samozrejme v islandstine, ale pani z pracaku to ochotne prelozila, ze potrebujou dva cleny personalu do hotelu ve Skogaru. Tak jsme se nerozmysleli, zavolali, potrvrdili ze mame zajem, zbalili se, koupili klukum ze Slovace baleni Budvaru (nejlepsi pivo co slo koupit v RVK) a ficeli sem. A tady se nam zpocatku libilo. “Budete delat ruzne prace, co bude potreba… uklid, ruzne stehovani, myti nadobi, cisnikovani…” to znelo dobre. “Stravovani tady je formou svedskych stolu teple/studene, takze pekne pecene jehnatko, misy plne lososu, stul plny dezertu” hergot to vypadalo jeste lepe.

To stravovani jsme take hned prubli – jako predkrm zmizelo par taliru uzeneho lososa, neco nakladaneho lososa, talirek salatku taky byl. Pak zmizelo jehnatko a neco pecenych brambor. A pak uz jsme valili v dezertech – studeny mix lesnich plodu se slehackou, cokoladova pena (pridaval jsem si ji asi 6x) a cokoladovy kolac (tam tech porci bylo taky dost). No, nasi budouci zamestnavatele na to koukali s hruzou a taky to bylo vice mene nase posledni vystoupeni na veceri formou svedskych stolu. Hned nasledovne nas presunuli z pokoje pro hosty do “appartamentu” se zbytkem islandskych (a polskych) pracovniku. A o vecere se nam postaraji lepsi (jak pravila manazerka Karen)… treba o polevku. Nebo o misu suchych spaget. Proste podvod. Nejdriv ptacka lapaji a pak ho chteji nechat umrit hlady.

Jo a k praci – no, zatim tady fakt nejvic luxujeme, steleme postele, a umyvame vsechno (ano, i zachody). Takze na sebe volame: “Jak se mate pane Bc. Kamile? Neni Vam lito, ze jste tri roky studoval a ted drhnete WC?” a snazime se z toho mit srandu, pac jinak bychom to tady nevydrzeli. Je to koncetrovana nuda. Nuda v prasku. Jeste ze to mame jen na sest tydnu. Pak se nesmirne tesim, ze si zabalim batuzek a primo od hotelu se vydam na nejhezci islandsky trek ze Skogaru do Landmannalagaru. A odtud snad na sever do Akureyri, odkud to bud budu muset strihnout do Rvk nebo ne, podle situace v Cerne Hore. Napiste do komentaru, jak se mate… zejmena vy, co take trajdate po svete.

7 replies on “Jake to je, byt pokojskou ve Skogaru”

ahoj mladeži 🙂 ja zatim trajdam po ČR, takze zadny svetovy cteni a psani to nebude 🙂 vzhledem k tomu, ze sem byla parkrat ve Zline a svete div se, i ve skole, pobavila me tato vymozenost, kterou se honosi FMK – “o prazdninach je po 22h studentum do budovy skoly VSTUP ZAKAZAN” :-)))) jinak na Sasine nuda jak v Rusku, ale Bc. Lucie necisti WC (zatim jen peru, zehlim, sekam travu, varim, … proste otrocina 😉 mej se teto moje, Bc. teto 😉

Zdravim pany bakalare na severskem vylete!

Jsem rad, ze jste si sehnali dobre placenou praci pokojskych, i kdyz skoda, ze se Kamil nechal ostrihat a uz si nemuze hrat na slecnu pokojskou. Hm. Na druhou stranu se tak vyhne (a nebo ne?) placani po zadku od Skogarskych navstevniku.

Co delat, abyste se nenudili: Maaroshu, nafot mesto a dej sem fotky. Kamile, zacni se radsi ucit dopredu do ctvrtaku, prej to je ve Zl jeste tezsi nez na bakalarskym.

Jinak se mam skvele, lip mi nikdy nebylo, porad jim jen vybrane krme (dieta) a sport, cestovani a jiny unavny aktivity (uklizeni mezi ne bohuzel nepatri) se mi vyhybaj obloukem.

Tak ale ted vazne: Hodne zdaru a tesim na fotky z vyletu az to tam vsecko ustelete!

Caute cestovatelia,

asi by som nemal byt v rozpakoch ze sa nachadzate na Islande, aj ked troska som 🙂 Vcelku Vas obdivujem – ja by som na to urcite nemal. Aj ked je pravda, ze porovnavat moj straveny cas a vas straveny cas sa urcite neda. Pre mna by bolo najefektivnejsie sa dat na cele prazdniny zamrazit:-) Nicnerobenie ma zabija a ked to takto pojde dalej, tak za chvilku umriem.

Takze Vam prajem, aby ste sa tam mali len dobre, aby ste zazili len tie dobre zazitky a hlavne Marek, davaj si pozor na zlodejov 🙂

Cau kluci!

Nojo to je celej Mara, nejdriv chce porad nekam letet a kdyz uz je konecne tam, tak predstira chripku a Kamile starej se:o) Hele a mate i takovy ty oblecky co nosej slecny pokojsky?

Jinak Maro ve stredu to jedu omrknout do Cerny Hory, tak je tam na tebe trochu pripravim:)

Drzte se!!

Adam

Hi dudes:)

tak já tak nějak válčím v Californii..doslova, páč doláč žádná hitparáda..tak práce je málo..pracuju pro catering company, ale je moc lidí a málo práce. Nejvíc času trávím ve skate-parku a chodím po art shows a SK8 závodech. Surfování žádná hitparáda..zatím jen párkrát..no ale užívám letního počasí a jsem happ Nesurfuju tak často, jak jsem si představovala, ale jsem happy.

Tak se opatrujte a užívejte..největší pozdrav mé 2.best friend;))

zdarec palec,
zdravime ze spanelska, dneska konkretne z almerie. Mame za sebou celou Andalusii, stopem 🙂 , a konecne si ted uzivame more at nas neboli nozicky. Z planovanych 2 mesicu tvrde prace se stalo 20 dni cestovani, a chvalime si to moc.
mejte se vsichni jako my tady, kraasne
uvidime se

pa

P a N

Dneska to nevidim na zadnej clanek, takze Vam odpovim aspon tady:

win.c – kamo mesto bych nafotil, kdyby tady nejaky bylo. Jediny co tu mame je par staveni, nas hotel, jeden vodopad, dva ledovce, par ovecek, par koniku a nekde v dali more… zadnej klub s rostenkama, takze ty bys tu neprezil 🙂

Majo – neni divu ze nic nedelas… rekl bych, ze mas za rok napracovano dost, ne? Pristi rok se ovsem chci divat na finale BF vysilane z Parize nebo Londyna, takze na tom bys mohl zapracovat, kdybys fakt nemel do ceho pichnout.

Adam – oblecky nemame (mame exkluzivni erarni teplaky) a vubec… co rejpes? Radsi za me pozdrav segru. 😉

Klara – jestli se nam podari sejit v Pze behem roku, tak slibuju, ze vytahnu desku a pojedu se s tebou projet na Stalina. Jestli se tam na tom naucis aspon trochu jezdit, samozrejme…

N a P – vy jste nejlepsi! Drzim palce a kdybyste se chteli zdrzet kousek nad Barcelonou, tak bych se Vam mohl zkusit zeptat na nejaky prespani… kamaradi tam pracujou v hotelu.

Comments are closed.