Categories
Island 2008

Moji ctenari jsou na penize

A tak jim o nich neco reknu… prisla mi totiz mailem otazka, kolik ze bere pokojska ve Skogaru. No, takze zakladni plat mame 150 tisic. V korunach. No dobre… v Islanskych korunach. 🙂 Coz by bylo jeste pred rokem super. To se totiz ISK/CZK delilo trikrat. Cize 50 ceskych. Plus prescasy si clovek vydela i pres 200 tisic za mesic. Coz by bylo tesne pod sedmdesat a to nemaji ani poslanci. Ale jak uz to tak byva kdyz nekam vyrazim vsechno se kazi, a tak dneska delime castku v ISK peti a pul, protoze Island ma ekonomickou krizi a v CR delate s korunou nesmysly. Takze vysledek moji matematiky je, ze si pokojska ve Skogaru vydela cca 30-40 tisic na ceske, coz by bylo doma relativne fajn, ale v zemi drahe jako Island (viz proslaveny Big Mac Index ) je to nic moc.

No ale abych nepsal jen o negativnich vecech, tak vcera jsme tu meli zemetreseni. Male, ale nase. Epicentrum par km od baraku, sila mezi 3-4 stupni Richterovy skaly. Nic moc jsem nezaznamenal, prestala jit elektrika na deset minut, na silnici napadaly nejake sutry. Dobre je ze tady maji predpoved zemetreseni primo v predpovedi pocasi a lze tak koukat, zda-li spat venku a zmrznout nebo spat uvnitr a nechat se zavalit. Pro zajemce: http://hraun.vedur.is/ja/englishweb/myrjokull.html jsme v te skvire mezi dvema ledovci dole. To s napisem Hekla je sopka, ktera je aktivni. Jeste blize – doslova “na zahrade” nam pak stoji Katla, o ktere pise Wikipedia taky zajimave.

4 replies on “Moji ctenari jsou na penize”

Dekuju za vsechny komentare, hned mi to nedalo a musel jsem napsat dalsi prispevek. Takze zdravim do CR i za Kamila, ktery ma vecerni smenu a drhne nadobi. 🙂

Nejses ty magnet na prirodni katastrofy? Loni v Kanade zaplavy, letos je to zase zemetreseni 🙂
Btw. bezmyslenkovite sem nacvakala neco co mi prislo jako tva adress a objevilo se mi toto: http://markuv.blog.cz/ fakt me to pobavilo 😀

Něco o nás?

Plánovaná práce ve Švédsku po celé jsme zredukovali na exklusivní desetidenní dovolenou ve Stockholmu….

Jestli někam emigrovat, tak tam… Masovou zábavou je plachtění na jezerech a na moři okolo tisíce ostrůvků, Plynulou angličtinou mluví i řidič autobusu, v metru nejsou revizoři a všichni se smějou…..

A co je nového?
Kangoo 1.5 dci, v modrozelené metalíze, se sedmdesáti koňmi a 105nm/1600 rpm pod kapotou… Ale dealeři jsou svině, takže jsem dostal nový auto se čtyřma najetejma kilometrama… A já se tak těšil na “NULA”. Jak to jede přesně ještě nevím řeknu po záběhu tj. ještě 800 km.

Volný čas zabíjím v kanclu u otce a snažím se snobům vnutit exklusivně zrekonstruované púdy…. Zrovna by se mi tvé psavé znalosti hodili… Ale chápu, že čumět čtvrt dne do hajzlu tě asi baví víc…..

Klára našla super prostor pro ten její podnik, tak čekáme jestli ho dostane, máme se fajn a těšíme se na fotky.

A váš idiotský nápad vrhnout se na blind na Island mě nepřestává fascinovat… Užívejte!

PS. a pošli fotku tý koupelny co tam meješ 😀 !

Ad Lucka – trochu mi to taky tak prijde. Jen jeste nevim na koho to padne pristi rok a ceho se tam dockame…

Ad Ondra – zpravy od Vas jsem cetl pocitve. Na svezeni v Kangaroo 🙂 se tesim a tem 4km se nediv. My jsme jednou dostali nove auto, ktere melo dokonce 6!

A vyrid Klare (krome pozdravu), ze jestli ten prostor pro stanek s burtama dostane, tak klidne prijdu na brigadu, kdyz potom dostanu pekne prepalenej parek a jedno vychlazeny, az bude v provozu… a samozrejme chci ten parek lecivej… (ale to uz ji snad ani nerikej)!

P.S. Cekam tu dve hodiny, az se uvolni misto u pocitace, abych mohl pridat nejake fotky a kdyz se sem dostanu, tak ve fotaku umre baterka. Tak priste, no…

Leave a Reply

Your email address will not be published.